Alina Mungiu- Pippidi: ”În urma revoltei minerilor din 1977, Ceaușescu făcuse la Petroșani un institut de control al mișcărilor de masă”

You may also like...

10 Responses

 1. Tibi spune:

  Am cititmt mereu ziarele din Vale. Am fost student la Petrosani la profilul Mine si imi aduc aminte ca Mircea Baron ne povestea la cursuri in 1991 ca la Revolutie si dupa a stat ascuns in casa 4 luni. Nu s-a prezentat la cursuri dar nu i s-a desfacut contractul de munca. Dupa asta a ajuns sef mare in Universitate, stiu caci am tinut legatura cu Valea si am citit la ziar. E clar ca a facut parte din Securitate caci daca nu mergi la munca 4 luni te dau aia afara. Cu Craus am facur psihosociologi si mereu spunea ca ne zboara pana la Livezeni. E clar ca aici a fost cuib al Securitatii.

 2. Valeriu Butulescu spune:

  Nicule! Încep să mă agaseze aluziile tale vizavi de mine şi dl. Krausz. Psihosociologia muncii se preda la Petroşani din anii 60, n-are legătură cu momentul 1977. Am lucrat ani buni cu acest om, de o conduită morală şi o ţinută intelectuală ireproşabilă. Faptul că tu îţi permiţi să i te adresezi “Krausz, ai ceva să ne spui?” unui om de aproape 80 ani arată doar nivelul tău de cultură şi educaţie! Înainte de a propune cetăţenia de onoare am opţinut şi deţin Dosarul său de CNSAS. Din dosar rezultă clar şi FĂRĂ DUBII că Septimiu Krausz nu numai că nu a colaborat cu Securitatea, dar a fost urmărit (am numele conspirative a trei din cei ce-l turnau sistematic) şi a fost, temporar, dat afară din serviciu pentru atitudine anticomunistă. Tu pe ce date şi documente te bazezi când îl faci securist, iar pe mine mă acuzi că fac securişti cetăţeni de onoare?Te rog să le cauţi pentru că vei avea nevoie de ele la tribunal. Nu-ţi permit să arunci cu noroi pe numele meu pentru frustrările tale personale. Înţeleg! Oful tău e că profesorul Krausz te-a picat de 6 (şase) ori la examen. Dar până la urmă te-a trecut. Vorba proverbului latin. Repetenţia este mama învăţăturii.

 3. toderas titus spune:

  este mare pacat ca este terfelit numele unui mare profesor al unui om de mare valoare din Valea jiului,am avut norocul sa-i fiu student,si elev al mamei dumnealui.NU VA BATETI JOC DE ELITELE VAII JIULUI

 4. Cine trebuie spune:

  “Am lucrat ani buni cu acest om, de o conduită morală şi o ţinută intelectuală ireproşabilă”: Autor Valeriu Butulescu

  Domnule Butulescu, il intrebati pe omul de “o conduita morala ireprosabila” daca-si aduce aminte de fata de 21 de ani cu semipareza???

  Ce i-a raspuns cand fata, sustinuta fizic de doi colegi pentru ca nu putea sa stea pe picioare, l-a rugat sa o scuze ca nu poate veni la cursuri pentru ca este bolnava? Aceste fapte se intampla in biroul “Profesorului”! Bolnava de semipareza fetei i se strambase figura si i se scurgea saliva printre buze….Plangea!

  Care credeti dvs ca a fost raspunsul Omului Ireprosabil????

  Astept raspunsul dvs aici….

  Daca omul de o conduita morala ireprosabila raspunde gresit, v-a primi raspunsul corect…AICI

  • MARIUS spune:

   CINE E BUTULESCU SA FACA JUDECATI DE VALOARE SAU NEVINOVATIE UN POLITRUC CILANAR DIN VECHIUL PDL CU ATITUDINI URATE DE MULTE ORI CINE II PERMITE LUI SA FACA ACUZATII E O RUSINE PENTRU ADMINISTRATIUA ACESTUI ORAS POATE NE SPUNE SI CE MERITE A AVUT KRAUSZ SA OBTINA SI O DIPLOMA DE FALS REVOLUTIONAR ?

 5. Cine trebuie spune:

  Domnule Butulescu, mai asteptam?

  Exista un public pe internet care asteapta raspunsul dvs pe ziar si pe facebook…

  Trebuie sa treaca 30 de ani ca sa aflam raspunsul dvs la o intrebare foarte simpla?

  Repet!

  Ce a spus (ceea ce dvs considerati cu semnatura personala ca fiind un om ireprosabil) profesorul de socialism stiintific Krausz Septimiu la rugamintea studentei suferinde de semipareza?

  Studenta ruga sa fie scuzata ca nu poate sa participe la cursuri din cauza a ceea ce se numeste CES, adica …Cerinte Educationale Speciale….

  Si pentru ca sunteti sunteti un apropiat al familiei Krausz, va solicitam cu respect sa puneti aceasta intrebare cat mai curand Profesorului Krausz…

  Ce i-a spus studentei de 21 de ani, bolnava de semipareza, cand aceasta s-a scuzat ca nu poate participa la cursuri?

  Sunteti un om onest, Domnule Butulescu?

  Intrebati-l pe “Profesor” ce a raspuns si comunicati mai departe!!!

 6. Baraba spune:

  @”Cine trebuie”
  Hai domle, nu ne mai fierbe, spune-ne odată!

 7. Relu spune:

  Si Andrei Plesu a fost dat afara din serviciu de Securitate pentru atitudine anticomunista si apoi…dupa cateva scrisorele unde trebuie a fost reintegrat in cercetare si invatamant. Ce povesti uluitor de asemanatoare, nu?
  Unde mai punem faptul ca niste sute de dosare ale Securitatii din Valea Jiului au fost arse in zilele Revolutiei…
  Exact alea care trebuiau.
  Pe cine prostiti domnule Butulescu cu hartiile tip hartie igienica de la CNSAS ? Cine sperati ca va mai crede? Numai cine nu a vrut nu a primit certificat de fata mare de la CNSAS. Sunt sute de cazuri in care tortionari, securisti si militieni au primit hartie de la CNSAS ca nu au facut politie politica. Baaa, mai erau si victime. Saracutii! Dupa care si-au tras si certificate de revoutionari, ca vorba aia: ei erau deja revolutionari de profesie de cateva zeci de ani si era pacat sa nu fie folositi.

 8. Cetatean VJ spune:

  Nea ` Butu…esti cam revolut!
  Multa lume te percepe ca securist sadea in postura de fost sef al Protocolului pe fostul Combinat Minier Valea Jiului. Ai mers in ceausism in toate tarile din lume. Cu aviz de la Securitatea Comunista. cate raporturi ai dat???
  Si mata si nea` Timi Krausz ati fost mana in mana cu PCR si Securitatea lui Ceausescu.
  Puteti latra cat vreti….pararea noastra conteaza, si noi…suntem multi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *