Butulescu: ”Dacă nu-i cafteală aia nu e luptă de clasă”

You may also like...

6 Responses

 1. Valeriu Butulescu spune:

  Cele trei persoane la care face referire Evenimentul au murit în noaptea de 13 iunie, cu multe ore înainte de venirea minerilor. De ce insinuezi că sunt victimele mineriadei? Încerci să manipulezi sau atâta poti?

 2. Valeriu Butulescu spune:

  De eventualele greseli de scriere ale unui interviu nu raspunde persoana intervievata, ci redactorul care a consemnat interviul, eventual corectura ziarului care îl publică. Le voi atrage atenția

 3. Valeriu Butulescu spune:

  Scrisorile mele către dl. Constantin Dobre, deşi publice, îmi aparţin. Ele reprezintă proprietate intelectuală: a mea şi a ziarului care le-a găzduit. A te înfrupta copios din proprietatea altora, fără să le ceri voie, nu e tocmai un lucru elegant. Dar, ţinând cont de cronica lipsă de inspiraţie a domnului jurnalist, eu îi dau voie, public, să reproducă fragmente din texte mele în jurnalul său săptămânal (în franceză, “jour” înseamnă zi sau săptămână?). Succes!

  Dar rog să nu se mai şteargă comentariile incomode! Asta miroase a cenzură comunistă! Colega, asta ai învăţat matale la Bruxelles?

 4. Valeriu Butulescu spune:

  Referindu-se la confruntarea din noaptea de 13 iunie (soldată cu trei morţi, FĂRĂ implicarea minerilor, care erau pe drum!!!) sursa folosită de domnul jurnalist (evz.ro) scrie negru pe alb: “INCENDIATORII ARUNCĂ CU STICLE EXPLOZIBILE”!!! Hai să lămurim lucrurile! Erau demonstranţi sau incendiatori? Purtau lozinci sau aruncau”sticle explozibile”? Erau protestatari sau deveniseră terorişti? Şi de ce credeţi că sunt minerii vinovaţi de moartea lor? Dacă aveţi un răspuns, cât de cât logic, îl aştept cu mare interes.

 5. Corina spune:

  Domnu Butu…s-ar zice ca sunteti cam fiert. Oare aia cu sangele din nas tot metafora este??? Sunt curioasa cum vor intelege cei de la Asociatia Victimelor Mineriadelor aforismele dvs despre suferinta a mii de oameni.

 6. Valeriu Butulescu spune:

  Reformulez, pentru a răspunde exigenţelor cenzurii:

  “Dacă nu-i cafteală, aia nu e luptă de clasă!” e un aforism! Adică o formulare literară, fulgurantă! Care ironizează “lupta de clasă”, sintagmă specifică doctrinei comuniste. Redusă la populara “cafteală”. Mineriadele ţin de comunismul crepuscular. Au şi luptă “de clasă”, au şi cafteală. Dar se pare că la unii, săraci cu duhul, trebuie să le explici, să le dai “mură-n gură”! Nu au ureche pentru subtilităţi lingvistice. Mai grav. Înţeleg textual, adică exact invers. Le scapă sensul figurat. Aforismul ironizează, deci condamnă.

  Am spus în repetate rânduri că mineriadele au fost forme de” patologie socială inspirate politic”. AU FOST NOCIVE! Dar ca om din Valea Jiului nu mă voi alătura NICIODATĂ detractorilor, mai ales dintr-un anumit unghi politic, care aruncă toate necazurile României asupra mineriadelor şi minerilor.

  Cum poţi să spui că Roman a profitat de mineriade, când cea din 1991 l-a măturat ilegal de la putere? Iliescu câştigase alegerile de la 20 mai 1990 cu peste 80{9a5d7dc17012582abff687e9b5edb4e4cf74f8aed4a146ac8fc660462cc5cb17}! Trei săptămâni mai târziu, în numele libertăţii de opinie, un grup de indivizi (manipulaţi grosolan de cei ce pierduseră catastrofal alegerile) aruncau cu sticle incendiare şi ocupau ilegal sediul Ministerului de Interne.

  Semenii “care aveau altă opinie” aruncau sticle cu benzină şi cucereau în forţă instituţii publice. Aveau un comportament pe care azi îl numim “TERORIST”! Nimic din demersul lor nu era legal, nici legitim! Încercau teatral să demoleze un guvern care avea 80{9a5d7dc17012582abff687e9b5edb4e4cf74f8aed4a146ac8fc660462cc5cb17} susţinere populară!!! DOVEDITĂ ÎN ALEGERI! A apăra aceşti indivizi, blamând minerii şi Valea natală a Jiului- mi se pare o josnicie”.
  Acum e bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *