Democraţia de maidan
Una dintre multele afirmaţii cu caracter de concluzie ale lui Petre Ţuţea sună astfel: „În democraţie, numai întâmplarea naşte un mare şef”.
Câtă dreptate! Acum aproape trei decenii, imediat după Revoluţia Română din 1989, când am citit ce a spus Ţuţea am crezut că exagerează, că este cumva sub imperiul unei idei rele care nouă nu ni se aplică. Ce păcat! Era vorba chiar de noi!
Eu am crezut în anii 90 că democraţia înseamnă victoria celor buni şi competenţi! Am crezut că democraţia securizează şansele de succes ale tinerilor ce au potenţial de afirmare…
Ce deziluzie! Cât am putut să mă înşel!
Am început de mult să-i dau dreptate lui Petre Ţuţea după ce am văzut că la alegerile din România, rând după rând, zeci de ani, ajung la pupitrele de conducere numai tâmpiţi (cu micile excepţii de rigoare!), în virtutea alegerilor democratice (alea cumpărate pe găleţi, făină şi ulei).
Am constatat în timp că democraţia are un mare potenţial de corupere şi că permite familiilor împământenite în instituţiile de stat să corupă tot şi să privatizeze Statul.
În aceasta seară o ştire vuieşte pe toate canalele media. Fostul şef al Serviciului Secret al MAI este reţinut pentru trafic cu droguri. În paralel se arată că a fost extras de la o şedinţă de şamanism!
Când fostul şef al Serviciului Secret al MAI este acuzat de trafic de droguri şi ocultism, ce putem să credem noi ceilalţi? Că suntem pe mâni bune? Sau că nişte drogaţi şi prăjiţi neuronal din structurile de stat ne conduc vieţile şi, în virtutea faptului că sunt pe funcţii, ne pot impune toate tâmpeniile lor în viaţa noastră?
De pus sub semn de întrebare sunt câteva lucruri:
1.De ce nu a fost pus sub acuzare aceste individ sub conducerea guvernamentală a PSD, dacă se ştia de mult că individul este prăjit neuronal ?
- De ce a început să lucreze DIICOT imediat după preluarea puterii de către PNL?
- Oare suntem prinşi într-un vortex al răfuielilor de partid dintre cei doi jucători politici?
Indiferent de răspunsurile pe care vi le oferiţi la întrebările de mai sus trebuie să acceptaţi că în democraţia românească au acces la putere, indiferent de nivel, cel mai adesea non-valorile şi derbedeii!
Valentin Fulger
. Formă de guvernare în care supremația aparține poporului – Din fr. démocratie.
sursa: DEX ’09 (2009) . Frumos spus in articol ce se vrea a fi democratia dar vad ca nici acum distinsul Profesor nu a inteles spusele Presedintelui, „eu vreau Guvernul Meu, eu vreau Partidul meu „. Imi place foarte mul explicatia gasita azi , citez „Klaus Iohannis explică expresia „Guvernul meu” – Antena3
https://www.antena3.ro › politica › klaus-iohannis-explica-expresia-….. Klaus Iohannis explica … Bineînţeles că Guvernul meu nu înseamnă un Guvern al meu, al lui Klaus Iohannis ” Saraca Limba Romana, poti explica orice cu ea, e singura care nu se supara pe noi. SARBATORI FERICITE ROMANIE !