DNA-ul și comunicarea de criză
O răceală puternică nu mi-a dat răgaz să scriu despre descinderea ofițerilor DNA (și ai DGA) la Primăria Municipiului Vulcan.
Nu vreau să mă pronunț în niciun fel asupra dosarului, despre care înțeleg că e în lucru, ci am să vorbesc puțin despre ce a lăsat în urmă acel moment.
După descindere, am citit un mesaj al omului de afaceri de la extinderea clădirii căruia pare că ar fi pornit cercetarea.
Alex Polgar își recunoaște public greșeala de a fi modernizat fără a avea autorizație de construcție și se declară uimit de ”deranjul” creat.
Om de afaceri tânăr, Polgar nu este un comunicator obișnuit, preferând să se ocupe de afaceri, dar criza de imagine în care a ajuns l-a făcut să recurgă la un instrument de comunicare. Pe o rețea de socializare.
De partea cealaltă, personal nu am văzut nicio explicație a primarului Vulcanului, Cristian Merișanu, ceea ce, din punct de vedere a crizei de imagine cel puțin, ar fi trebuit, după părerea mea.
Au făcut-o însă alții pentru el.
Sesizați diferența de abordare!
Așa am ajuns să citesc un articol de presă, în care jurnalistul explica situația care a generat vizita nedorită a ofițerilor DNA și DGA. Mai mult chiar. El le transmitea și un mesaj celor care își imaginau lucruri mai rele pentru edil, bucurându-se.
Dacă este articolul unui terț este un demers de comunicare mai bun decât unul făcut de cel care ar fi putut face lumina vă las pe dumneavoastră, cititorii mei, să judecați, având la bază cele prezentate.
Ceea ce e cert este că, în momente de criză, comunicarea sinceră și onestă este cea mai bună soluție. Dacă este făcută de un profesionist cu atât mai bine.
Nevoia de informații trebuie acoperită, pentru că publicul are dreptul să știe ce s-a petrecut și de ce.
Se spune că, uneori, viața ne dă lecții chiar și de comunicare. Se pare că le dă chiar și celor pentru care comunicarea pare o limbă străină.
Nicu Tașcă