E suficient?
Așa cum spuneam și acum câteva zile, într-o emisiune televizată la care am participat, politicienii au ajuns la un acord și au realizat un guvern.
Fără prea multe opțiuni și cu un PSD totuși puternic, Marcel Ciolacu rămâne premier (ceea ce și-a dorit cu adevărat). Rămâne în funcția cu cea mai mare putere în România.
Miniștrii sunt în mare parte aceiași, excepțiile fiind Daniel David, la Educație (poate singura îmbunătățire) și Emil Hurezeanu, la Externe.
Dacă la acestea mai adaugăm și nominalizarea drept candidat la Președinția României, din partea coaliției, a lui Crin Antonescu, proaspăt revenit în politică după zece ani de ”absență” ciudată, tabloul capătă aspecte suprarealiste.
Sunt aceste nume suficiente pentru a putea spune că mesajul dur al românilor transmis în 24 noiembrie a fost înțeles?
Sau putem vorbi despre asta?
Din păcate, pare mai mult o cârpeală de ochii românilor sau, cum ar zice Nenea Iancu, o schimbare ”pe ici pe colo”, dar nu în punctele esențiale.
S-a tot vorbit zilele acestea despre reforme. Poți să faci reforme cu oamenii care nu au vrut în ruptul capului să facă reforme?
E greu de presupus, mai ales că metamorfoza politicienilor români nu e deloc credibilă.
Vom trăi și vom vedea. Ne vom număra banii și vom știi dacă s-a petrecut ceva bun sau ceva rău.
Ce cred românii despre toate acestea vom vedea la alegerile prezidențiale, unde Crin Antonescu are de luat o revanșă veche, chiar în fața celui de care va prelua mandatul: Klaus Iohannis.
Să aveți sărbători cu bine!
Nicu Tașcă