HOȚIE LEGALĂ
Vă rog, luați aminte,
Că-i ceva normal,
Când ni se permite,
Să furăm legal!
EXPLICAȚIILE „INGENIOASE” ALE LUI CIOLACU
Nu am uitat de refuzul lui Ciolacu de a majora valoarea punctului de pensie cu rata inflației de 16% pentru toate pensiile contributive, aspect ce rezultă din spusele acestuia: „Nu pot fi de acord să se mărească pensiile cu 16% pentru toată lumea”.
Să dea credibilitate celor spuse, cu zâmbetul pe buze, explica faptul că majorarea pensiilor cu același procent mărește și mai mult diferențele dintre ele, fără să țină cont că PENSIILE NU POT FI EGALE PE CONTRIBUȚII DIFERITE.
În acest sens, cu multă „dibăcie” pentru a scoate în evidență, cât mai clar, diferențele la care făcea referire, dădea un exemplu prin a compara creșterea cu același procent a unei pensii contributive de 2.000 lei cu creșterea celei necontributive de 20.000 lei. Împreună cu Budăi nu trece zi să nu se laude, la televizor, cu minunea realizată prin mărirea cu 42% a pensiilor mici, cu banii furați din procentul de 16% prevăzut pentru acoperirea inflației, diminuându-l la 12%.
Manipularea lui Ciolacu de a apăra șarlatanii care jefuiesc, de zeci de ani, această țară, continuă! De această dată cu o nouă găselniță (scopul fiind de a apăra cumulul pensie-salariu) aceea de impozitare cu 16% a venitului ce depășește salariul președintelui țării de 25.000 lei. Păi, majoritatea sunt cei care nu cumulează 25.000 lei din pensie-salariu de la Stat, fapt pentru care aceștia rămân în continuare cu pensie și salariu de la Stat.
Nici pentru cei care depășesc salariul președintelui, nu este o mare problemă această impozitare de16% care se aplică doar asupra sumei ce depășește 25.000 lei. În acest sens, edificator este exemplul unui cumul de 30.000 lei compus dintr-o pensie de 18.000 lei și un salariu de 12.000 lei, impozitul se aplică la 5.000 lei și este de 800 lei rămânând după impozitare 29.200 lei. Convenabil să rămâi cu această sumă decât să alegi între pensie și salariu. Iată explicațiile lui Ciolacu privind economiile rezultate din aceste impozitării, economii cu „penseta”, vorba domnului președinte Iohannis.
Mai mult de atât, beneficiarii acestor venituri cei mai mulți s-au pensionat la vârsta de 39-50 ani după care imediat au fost încadrați tot la Stat, unii dintre ei ocupând același loc pe care l-au avut înainte de pensionare. Nimeni nu îngrădește dreptul la muncă, dar în acest context acești tineri pensionari pot să lucreze în continuare cât vor în sistemul privat. Sigur decidenții, și ei beneficiari ai cumulului pensie-salariu, găsesc fel și fel de chichițe ce îi mențin racordați la conducta banului public.
În același stil, Ciolacu, cu explicațiile sale „ingenioase” nu întârzie să spună motivul pentru care nu poate interzice cumulul pensie-salariu: „Sunt două drepturi prevăzute în Constituție–dreptul la muncă și dreptul la pensie. Legiuitorul nu poate interveni să ia acest drept. Din punctul meu de vedere, sunt cazuri în care faci cumul, dar ai o pensie de 2.000 de lei și eşti şi portar la o primărie – eu nu pot lua dreptul acelui om să-şi acopere un minimum necesar familiei”.
Explicațiile lui Ciolacu nu pot fi decât abureli, parșivenii. După cum se vede, uită, sau se face că nu știe că legiuitorul poate interveni în orice situați cu privire la legii, asta pentru că parlamentarii, printre care se află și dumnealui, reprezintă corpul legislativ unde se emit legii. Pe de altă parte, explică cum vede el cumulul unei pensii de 2.000 lei și portar la primărie: „eu nu pot lua dreptul acelui om să-şi acopere un minimum necesar familiei”.
Oare, nu ar fi fost mai corect ca acest drept (pe care-l acordă unilateral dl. Ciolacu ???) să fie dat unui om care nu are niciun venit, iar pensionarul cu 2.000 lei sau cel cu 20.000 lei pensie (pe care dl. Ciolacu nu-l dă ca exemplu… prietenii știu de ce…) poate să-și acopere minimul necesar familiei mergând să lucreze cât vrea în mediul privat.
În concluzie, prin grija celor de la guvernare, Hoția este floarea care nu se ofilește niciodată.
Petre Lungoci
Buna ziua domnule Lungoci . Caut si nu gasesc telefonul sau email-ul de la liga pensionarilor . Ma intereseaza daca exista preocupare pentru pierderile pe care pensionarii mineri din grupa a I a de munca le vor inregistra urmare a aplicarii legii 127/2019 referitoare la calculul VPR unde la numitor este cifra 25 . Daca ma puteti ajuta , multumesc anticipat .