»Politica  »Actualitate  »Eveniment  »Sport  »Contact  
  Curs valutar
  
  

» Blog - Nicu Tasca

» Creare site profesional

Ziare

Check Google Page Rank

Reducere la factura de energie de 400% cu becuri LED!


      Interviu cu rectorul Universitatii din Petrosani, Sorin Radu.
     
      Domnule Rector, ce inseamna pentru dumneavoastra victoria pe care ati obtinut-o pe 26 februarie 2016?
      Rezultatul alegerilor din 26.02.2016 reprezinta vointa unei majoritati a cadrelor didactice din Universitate, care ne cunosc cel mai bine si care sunt cele mai motivate sa-i aleaga pe cei care sa-i reprezinte.
      Cand veti prelua efectiv functia?
      Functia o voi prelua dupa emiterea ordinului de catre ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
      Cu siguranta, aveti foarte multe de schimbat. Care vor fi primele schimbari pe care le veti face, dupa preluarea functiei?
      Nu tin sa fac schimbari de dragul schimbarilor. In functie de necesitatile universitatii, de ideile ce se vad in programul managerial, bine studiat de profesori si studenti, de faptul ca trebuie sa ne adaptam permanent la nou, impreuna cu echipa manageriala, vom vedea ce trebuie imbunatatit sau chiar schimbat.
      Ce roluri vor juca in conducerea Universitatii din Petrosani, profesorii Eduard Edelhauser si Roland Moraru?
      Tinand cont de voturile obtinute in primul tur, de capacitatile profesionale si puterea de munca a celor doi colegi, doresc ca ei sa faca parte din echipa mea manageriala.
      Ce alte personalitati vor mai fi in echipa dumneavoastra?
      Deoarece nu am primit inca ordinul ministrului nu pot lansa nume. Dar cei mai apreciati colegi ai nostri, care pot si vor sa se angajeze la o munca deloc usoara, mi-as dori sa faca parte din echipa mea manageriala. Din pacate, nu toti cei care ar fi potriviti pentru anumite functii sunt dispusi sa le preia, din diverse motive, dar cred ca, in urma unei munci de convigere mai intense, voi reusi.
      Cum va arata in mandatul dumneavoastra unul dintre punctele la care pana acum s-a stat foarte rau, ma refer la relatia cu comunitatea Vaii Jiului?
      Ca profesor, cadru didactic cu diverse responsabilitati timp de 25 de ani in Universitate, inspector scolar judetean, membru in consilii de administratie, etc. am avut multe relatii deosebite cu comunitatea locala. Aceste relatii trebuie dezvoltate, in folosul tuturor. Doresc intalniri periodice cu angajatorii din zona si judet, reprezentantii primariilor, consiliului judetean, directiilor judetene, pentru a vedea cerintele angajatorilor, dar si pentru a incheia parteneriate solide, reale in folosul comunitatii.
      Pana acum, Universitatea a avut o pozitie duala fata de societatea civila. Pe de-o parte a tinut in carca organizatii surogat precum Institutul Social Valea Jiului, iar, pe de alta parte, a pretins sume de 500 de lei/ zi pentru a pune la dispozitie o sala pentru un proiect care-i viza pe studenti. Cum va arata relatia cu societatea civila?
      Vom analiza toate aceste probleme sesizate si cu siguranta vom incuraja actiunile care sunt in folosul studentilor si elevilor. Sunt de principiul ca, decat sa castigi niste bani nesemnificativi pentru universitate, mai bine castigi din atragerea elevilor ca studenti sau din popularizarea pe care studentii o pot face in zonele din care provin.
      Organizatiile studentesti au fost captive unor interese viciate. Care va fi relatia dumneavoastra cu studentii?
      Am fost multi ani liderul a peste 3500 studenti deosebit de activi si dinamici ai Institutului de Mine din Petrosani, intr-o perioada in care tehnologia nu era atat de evoluata. Am fost si sunt aproape de problemele studentilor. Consider ca partenerii nostri de munca trebuie cuprinsi in totalitate in activitatile decizionale, trebuie create asociatii care sa plece de la nivelul grupei de studiu, pentru o mai buna reprezentativitate a lor in toate forurile legal constituite. Am nevoie de vocea studentilor pentru a putea armoniza activitatea didactica si de cercetare comuna, in interesul beneficiarilor acestora, absolventii nostri.
      Dumneavoastra ati fost intotdeauna un rasfatat al presei, fosta conducere a Universitatii insa nu. Ce aveti in vedere pentru comunicarea publica a universitatii?
      Universitatea trebuie sa fie vizibila pentru ca are ce arata comunitatii prin intermediul presei. Imediat dupa alegerea mea ca rector am raspuns invitatiilor celor doua televiziuni locale, unor ziare din Valea Jiului sau judetene, printre care si al dumneavoastra. Nu am o presa preferata, si asa cum sunt rectorul tuturor colegilor, indiferent de modul in care au votat, voi prezenta prin intermediul mass-media toate realizarile universitatii, iar impreuna cu colegii vom fi mai prezenti cu solutii la luarea deciziilor comunitatii.
      Domnule Rector, Complexul Energetic Hunedoara este cu un picior in groapa. Puteti da garanti ca Universitatea din Petrosani va exista si peste un numar insemnat de ani?
      Nu pot spune ca soarta Complexului Energetic Hunedoara nu ne ingrijoreaza si nu ne afecteaza. Odata cu intrarea in insolventa a acestuia, se reduc locuri de munca, se depopuleaza Valea Jiului, etc. Noi trebuie sa fim pregatiti sa facem fata acestor realitati, dar numai prin implicarea tuturor cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar si administrativ putem sa existam si chiar sa ne dezvoltam. Rolul conducerii universitatii este si acela, ca pe baza unor oferte de studiu atractive, in special in domeniile de traditie, minerit si echipamente electromecanice miniere, profitand de baza materiala deosebita, sa atragem studenti din tari din Asia (China, Vietnam, Iran, Irak), Africa de Nord si Centrala si America de Sud. In aceste tari, suntem cunoscuti prin absolventii nostri si prin solutiile tehnice prezentate la diverse congrese sau coferinte.
      A consemnat Nicu Tasca

Gazduire ieftina pentru website-ul tau. Click aici pentru detalii!

Iluminat ieftin cu becuri economice LED, Becuri cu LED, Spoturi LED, Benzi LED, Aplice LED, Proiectoare LED, Proiectoare LED, Reflectoare LED, Tuburi LED, Panouri LED, Lampi LED


Nume (obligatoriu)
Prenume (obligatoriu)
Email (nu va fi facut public)
Telefon (nu va fi facut public)
Mesaj

 (inainte ca mesajul sa apara acesta trebuie moderat)

Calcul pentru verificare (anti spam)

 Cat face 20 : 2 ?

     Mesaje vizitatori
     Matei Dorin
     Lucru la domiciliu! Oportunitate foarte serioasă! Începe acum! Lucrezi în timpul liber! Faci bani rapid! Comision direct motivant! Avem planuri mari de dezvoltare! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o


HONEST DESIGN
Compania de PR
Magazin diplomaticReducere la factura de energie de 400% cu becuri LED!
Becuri cu Led | Proiectoare led | Lampi Led | Xlinesoft PhpRunner - Aplicatii web la minut!