Paţachina masculină Dan Diaconescu şi Senatorul Resturilor Haralambie Vochiţoiu

You may also like...

13 Responses

 1. dan spune:

  Domnule Profesor, v-am urmărit constant pe această pagină de web și este pentru prima dată când mă uimiți, în sens negativ! Răstigniți la ”stâlpul infamiei publice” doi oameni EXCLUSIV pe baza comunicatelor publice ale DNA-ului și ÎN LIPSA, repet, ÎN LIPSA oricărei hotărâri judecătorești și definitive care să le probeze vinovățiile! Ați ignorat cu bună știință principiul judecătoresc al nevinovăției până la PROBA CONTRARĂ, prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă!
  Faceți o mulțime de afirmații negative la adresa domnului Haralambie Vochițoiu: ”Acest Haralambie Vochiţoiu a intrat în Parlament prin redistribuire, fiind numit de către presă Senatorul Resturilor” (PUNEȚI LA ÎNDOIALĂ CUTUMA LEGALĂ A REDISTRIBUIRII? DE CE NU NOMINALIZAȚI ”PRESA” CARE LA ”NUMIT SENATORUL RESTURILOR”? DIN ACEA ”PRESĂ” A FĂCUT PARTE ȘI JURNALUL VĂII JIULUI, LA CARE AȚI SCRIS ȘI CONTINUAȚI SĂ SCRIEȚI?).
  Ca o nuanță de detaliu, Haralambie Vochițoiu nu a candidat pe lista PP pentru a deveni senator, ci pe lista UNPR (uitați-vă pe fișa de senator a domnului H. Vochițoiu afișată pe pagina de web a Parlamentului României și vă lămuriți).
  Și, mă rog, dacă ar fi să vă dau crezare, de unde până unde sintagma jignitoare și nesăbuită ”Senatorul Resturilor Haralambie Vochiţoiu”? Păi Senatorul Haralambie Vochițoiu, că ne place sau nu, a făcut ceea ce n-a făcut niciu ”ales” al Văii Jiului, al județului Hunedoara sau din orice județ al României! SENATORUL HARALAMBIE VOCHIȚOIU a făcut ISTORIE și DREPTATE ISTORICĂ prin inițierea și promovarea unui proiect de act normativ în Parlamentul României (care a devenit LEGEA NR. 199/2016) prin care revolta minerilor în Valea Jiului din 1977 a fost numită REVOLTA MUNCITOREASCĂ ANTICOMUNISTĂ DIN VALEA JIULUI – LUPENI – AUGUST 1977 și a fost inclusă în Legea nr. 341/2004 (”Legea recunoștinței”), urmare fiind că minerii Văii Jiului care au suferit și familiile acestora beneficiază de toate drepurile prevăzute în ”Legea recunoștinței”. Iată motivul esențial care dezminte factual sintagma aberantă și nerușinată ”Senatorul Resturilor Haralambie Vochiţoiu”?!
  Părerea mea personală despre articol este că v-ați folosit de ”cazul” Dan Diaconescu pentru a-l denigra grosier, în public, pe domnul Haralambie Vochițoiu! Cu atât mai grav cu cât domnul Vochițoiu v-a fost și naș de cununie, dacă ar fi să dau crezere ”gurilor rele” din Valea Jiului!

 2. Valentin Fulger spune:

  Dane…(de)monica din tine trebuie sa inceteze…

 3. Valentin Fulger spune:

  Cred ca am fost bine inteles…

 4. DORINA spune:

  Dl. Dan, văd că sunteți apărătorul lui Vochițoiu, dar ce ați scris în comentariu nu are nicio legătură cu infracțiunile comise de acesta. La cât a furat, nu cred că mai poate cineva să-l apere, nici chiar dv. Citiți presa, domnule Dan!https://hunedoara9.ro/?p=1428

  • dan spune:

   Doamna Dorina,

   1. Am citit articolul din link-ul pe care mi l-ați recomandat în care este citat comunicatul DNA din 2015 care înserează o frază cheie, precizatoare a aceluiași comunicat al DNA și pe care o citez aici:
   ”Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

   2. Cercetarea penală a domnului Vochițoiu, inclusiv schimbările de încadrări juridice și chiar sechestrul asigurator pe averea domniei sale au doar ”scopul creării cadrului procesual de administrare a probatoriului” și care ”nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” (conform comunicatului DNA).

   3. Rog rețineți că domnul Vochițoiu se află acum DOAR în faza de cercetare penală a DNA, fără ca măcar DNA să emită actul de trimitere în judecată.

   4. Rog nu confundați acuzațiile de infracțiuni ale DNA sau ale oricărui alt organ de cercetare penală ale statului român cu infracțiunile certe comise de vreo persoană, infracțiuni certe care sunt stabilite exclusiv de judecători printr-o cercetare judecătorească corectă (cântărind probatoriul acuzării cu cel al apărării) și EMITEREA UNEI HOTĂRÂRI DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE.

   5. Acuzându-l ACUM pe domnul Vochițoiu de infracțiuni comiteți Dvs. două greșeli nefericite și impardonabile: 1) î-i negați dreptul la prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabilă, și 2) î-l denigrați gratuit și public pe domnul Vochițoiu. Asta am încercat să-i spun și domnului Valentin Fulger în primul meu comentariu.

   6. Nu sunt apărătorul domnului Haralambie Vochițoiu, nici la propiu și nici la figurat. Nu-l cunosc personal, nu l-am întâlnit niciodată și nici nu mă interesează sâ-l cunosc sau să-l întâlnesc vreodată. Deloc nu mă interesează nici cercetarea penală și eventual/posibil judecătorească a domnului Vochițoiu și nici dacă va fi găsit vinovat sau nu de vreo infracțiune.
   Am dorit și am apărat doar dreptul la prezumția de nevinovăție al oricărei persoane inclusiv a d-lui Vochițoiu până la emiterea unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabilă.

   Sper că v-am răspuns destul de lămuritor la comentariul ce mi l-ați adresat.

   Cu stimă,
   Dan

 5. Valentin Fulger spune:

  Este o foarte mare tulburare la dumneavoastra, si inteleg…
  Eu nu v-am cautat, dumneavoastra ati cautat articolul meu si ati comentat. Inteleg ca ma urmariti de mult…
  Am raspuns extrem de civilizat, sunt martore comentarile.
  Abracadabrati, induceti ideea de jigniri si amenintari in comentarii, acolo unde au fost raspunsuri de bun simt.
  Pe langa faptul ca aveti o mare de greseli in privinta unora ca functii, ca alegeri, candidati, alegeri, Parlament, sunteti patrunsa de ideea de respect, desi nu-l oferiti, stimata doamna!

  • dan spune:

   Observ că sunteți pătruns Dvs. de ideea de MARE respect față de mine când afirmați cu nonșalanță ”Este o foarte mare tulburare la dumneavoastra, si inteleg…”!?
   Vă invit să nominalizați și să combateți acele ”greseli in privinta unora ca functii, ca alegeri, candidati, alegeri, Parlament”, din comentariul meu.
   Puteți chiar să și răspundeți dacă domnul Haralambie Vochițoiu v-a fost sau nu naș de cununie, pentru a pune capăt la zvonurile răspândite de ”gurile rele” din Valea Jiului.
   Sper ca prezentul epistolar dintre mine și Dvs. să fie citit de toți cititorii articolului Dvs., de toți vizitatorii acestui site și în mod special de studenții Dvs. care pot aprecia sau nu ceva din comportamentul pe care-l aveți față de comentatorul ”dan”, a Dvs. ”stimata doamnă”.

   • Valentin Fulger spune:

    Stimata Doamna!

    Modul in care ma urmariti, ma face sa cred ca sunt pentru dvs ceva care merita urmarit in fiecare zi!

    Si va multumesc pentru efortul si timpul acordat!

    Ce sa zic? Sunteti foarte aplecata, poate prea aplecata catre mine…

    In fine, dincolo de aceste mici consideratii, cititi va rog la adresa urmatoare si spuneti si la altii, inclusiv studentii mei:

    https://www.zvj.ro/articole-15349-Haralambie+Vochi++oiu++candidat+PP+DD+la+Senat++++ldquo+Valea+Jiului+are+viitor+dac+++vom+stimula+ti.html

    Haralambie Vochiţoiu, candidat PP-DD la Senat: / “Valea Jiului are viitor dacă vom stimula tinerii să rămână aici”

    Cred ca se observa cu ochiul liber ca sustineti lucruri usor de combatut…

    Vochitoiu a fost candidat PPDD la Senat, nu din partea UNPR…deci…

    Daca vreti sa aflati daca Vochitoiu mi-a fost nas de cununie sau nu, va rog sa-l contactati si sa publicati punctul lui de vedere!

    • dan spune:

     Domnule, Am revăzut, pe site-ul Parlamentului României, fișa de senator a domnului Haralambie Vochițoiu și într-adevăr domnia sa a fost ales și votat ca senator pe lista PP – DD în legistatura 2012 – 2016, mea culpa.
     Însă în februarie 2014 s-a retras, ca senator, din PP – DD și în aceeași lună a intrat în UNPR. Pentru conformitate deschideți link-ul de mai jos și citiți:
     https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=172&cam=1&leg=2012
     Ceea ce susțineți Dvs. în mod absurd și cu rea credință în titlul articolului ”Senatorul Resturilor Haralambie Vochiţoiu” este în totală contradicție cu bogata și intensa activitate de senator a domnului Vochițoiu. În perioada 2013 – 2016 domnul senator Vochițoiu a depus la Senat 74 de inițiative legislative (marea majoritate depuse după ce s-a afiliat la UNPR), dintre care 14 inițiative legislative, depuse în ultimii 2 ani de mandat (2015-2016) au devenit legi (printre care și Legea nr. 199/2016 menționată în primul meu comentariu). Pentru conformitate vedeți mai jos:
     https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=172&cam=1&leg=2012&pag=2&idl=1
     Câți alți senatori au mai depus 14 inițiative legislative care să devină și legi în doar 2 ani de mandat? Aceasta este realitatea factuală despre activitatea senatorială a domnului Vochițoiu și cauza pentru care consider sintagma ”Senatorul Resturilor Haralambie Vochiţoiu” ca fiind falsă, jignitoare și de rea credință!
     În ce privește afirmația Dvs. către mine ”Stimata Doamna!…Sunteti foarte aplecata, poate prea aplecata catre mine…” invit comentatorii și vizitatorii acestui thread să vă judece lipsa de respect și nemăsurata josnicie față de comentatori
     Nu cunosc datale de contact ale d-lui Haralambie Vochițoiu pentru a-l întreba ce mi-ați cerut, poate mi le oferiți Dvs. pentru a-l contacta și apoi să revin aici cu un răspuns.

 6. Alin D spune:

  ai vrea tu sa fii la nivelul lor …

  • dan spune:

   Greu de crezut ca domnul profesor Valentin Fulger sa-și dorească să ajungă ”la nivelul lor” (Dan Diaconescu și Haralambie Vochițoiu) sau în situația celor doi, ambii aflați în stare de cercetare a DNA-ului. Tocmai a demonstrat contrariul prin scrierea și publicarea acestui articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *