Primăvară, muma noastră, sau varianta contemporană… Securitate, muma voastră!

You may also like...

4 Responses

 1. dan spune:

  Tare! Foarte tare!
  Urmează și furtuna, nu-i așa domnule profesor?
  Mama lor de securiști/sereiști, colaboratori și informatori ai nefericitei Văi a Jiului! După marea greva anticomunistă a Văii Jiului din august 1977 a avut loc marea recrutare de informatori și colaboratori ai Securității, cam 3 din 10 muncitori/intelectuali, marea militarizare a Văii Jiului, iar Miron Cosma a devenit și el informatorul Securității, cu angajament scris. După decembrie 1989 toată această cohortă de securiști, informatori și colaboratori au intrat sub pulpana SRI-lui condus de dementul Virgil Măgureanu (Aca Imre Asztalos), iar Valeriu Butulescu și Miron Cosma au avut rolul lor bine determinat de Securitate/SRI în timpul și după mineriade!
  Jos masca, ticăloșilor!

 2. dan spune:

  La data de 04.11.2016, într-o controversă despre mineriade cu legendarul lider al grevei minerilor din august 1977, Constantin Dobre, pe forumul Ziarului Văii Jiului, nevolnicul și ticălosul Valeriu Butulescu scria așa: ”Ucideri şi răniri prin împuşcare (cu rachete de semnalizare)au avut loc la mineriada din 1991. Cea din 14 iunie 1990 n-a fost criminală, a fost doar sângeroasă, pentru că la unii le-a curs sânge din nas. Dar de murit n-a murit nimeni. Ceva bătute au fost, că dacă nu-i cafteală aia nu e luptă de clasă. Dar dacă matale îmi dai numele unui singur mort al mineriadei din iunie eu îi mănânc pomana”
  Vezi link-ul:
  http://www.zvj.ro/articole-41627-Petro++ani++Inc+++un+cet++++ean+de+onoare.html

 3. dan spune:

  APEL către organizațiile de partid PNL Petroșani și Hunedoara: DAȚI-L AFARĂ pe Valeriu Butulescu!!! Vă face de râs și vă spurcă sigla!!!

 4. dan spune:

  Iată cele 5 comunicate publice ale Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului (LSMVJ), în fruntea căreia se afla Miron Cosma, înaintea sângeroasei mineriade din 14 – 16 iunie 1990:
  „In calitate de reprezentanti ai tuturor celor care lucreaza in aceasta ramura a economiei nationale, suntem imputerniciti sa ne exprimam dezacordul si indignarea fata de demonstratiile organizate in Piata Universitatii din Bucuresti. Pe langa faptul ca sunt nelegale, desfasurate fara aprobarea organelor in drept, demonstratiile au un caracter vadit destabilizator, cu efecte negative directe in viata economica si social-politica a tarii noastre”
  ***
  „Nu vrem sa intram in detalii care sa argumenteze nocivitatea sociala a acestor actiuni, intrucat ele sunt clare pentru orice om de buna-credinta, iar imaginile prezentate prin intermediul Televiziunii libere in acest sens sunt graitoare. Vrem insa sa atragem atentia opiniei publice ca nelinistea si starea tensionala create prin mitingurile de la Universitate sunt rodul unor activitati concertate, in care partidele istorice au un rol determinat”
  ***
  „Mai vrem sa subliniem faptul ca sustinerea vehementa a punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara nu are temei legal, de vreme ce continutul acestuia nu figureaza in legea electorala recent adoptata de Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala cu o majoritate de voturi (un singur vot contra dintr-un total de aproape 300), in conditiile in care legea a fost votata de reprezentantii tuturor formatiunilor politice din tara” (afirmatiile reprezentantilor ligii au fost practic copiate dupa un discurs al lui Ion Iliescu, presedintele Romaniei, care (intr-un discurs televizat la postul national) considera prevederile din aceasta proclamatie ca fiind elaborata de „elemente reactionare, care nu au nimic de-a face cu situatia actuala din tara, cu directia spre care se indreapta tara dupa revolutia din decembrie 1989”)
  ***
  „In situatia in care punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara va deveni un dialog impus sub presiunea strazii, atunci ne punem intrebarea: Cum ar putea fi presedinte, senator sau deputat un om care a trait ultimii 10 ani in afara granitelor tarii, rupt de dureroasele realitati romanesti, pe care le-a cunoscut doar din presa si radio?”
  ***
  „Electoratul isi exprima tot mai clar optiunile si orientarea spre persoanele si fortele politice cu adevarat capabile (adica Ion Iliescu – nota mea) si in masura sa conduca Romania spre drumul deschis de revolutia din decembrie 1989”
  ÎNTREBARE: cine a formulat acele comunicate publice ale Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului? Miron Cosma? Nu cred, era incoerent și destul de limitat din punct de vedere intelectual! Valeriu BUTULESCU, în colaborare cu liderii locali și naționali ai FSN și cu aprobarea lui Miron Cosma? Răspuns: cu certitudine, Valeriu BUTULESCU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *