Săracii de ei
Cu toate că, în urmă cu doi ani, primarii, și nu numai, și-au stabilit singuri veniturile bănești și privilegiile din pozițiile pe care le ocupă, s-a ajuns la concluzia că nu este de ajuns și trebuie „o compensație” prin alocare de indemnizații speciale.
Iată justificarea alocării pensiilor speciale pentru aleșii locali, înainte de alegeri.
„Este o compensaţie pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent, că salariile din administraţia publică pentru primari au fost foarte mici”, a susținut Sirma Caraman, secretar de stat Ministerul Dezvoltării.
Săracii primari, cum de n-au știut ei că vor avea venituri mici, dacă vor ajunge în fruntea administrațiilor locale ???.
În sfârșit, acest guvern a făcut dreptate. Nu se mai putea tolera o asemenea situație care îți provoacă o stare emoțională de milă, față de starea „precară” privind veniturile salariale ale primarilor, viceprimarilor, președinților, vicepreședinților consiliilor județene, …a aleșilor locali. Cum de n-au știut ei că vor ajunge „rupți în coate”???
Ce ziceți oameni buni, oare cât mai trebuie să-i suportăm pe acești hoți, aristocrați bugetari care ne fură în față, fără nicio jenă ???
Petre Lungoci
In Romania antebelică,postbelică,comunistă si post comunistă alegerea profesiei nu a fost îngrădită prin lege si fiecare individ a avut dreptul de a alege profesia dorita si in acel as timp primirea unei remunerație în funcție de importată munci si profesiei in fiecare perioada a regimului pe care la avut Romania in timp.In momentul cînd si-au depus candidaturile primari aveau posibilitatea sa facă o analiza a veniturile pe care le aveau inainte de a deveni primari si după care erau publice in functie de gradul localități respectiv comuna ,oras,muunicipiu etc. Si atunci de ce se plîng acum cind aceasta lege a venit după recentă lege a salarizari cînd salariile (indemnizatiile) sau dublat.Dar avind in vedere ca primari sint motorul mobilizari in campaniile electorale este firească o asemenea lege a guvernului.Dar cind trbuie sa-si facă legi pentru ei o fac. Imn decembrie 2017 guvernul emite ouă 103/2017 prin care se interzice celor cu pensii speciale sa primească si pensie de asig sociale si sa-si aleagă una din ele iar cei cu doua pensii/indemnizații speciale săpată primi doar un la alegere. Ei bine peste 2 săptămîni Guvernul emite oug 116/2017 care anulează acele interdicții ale privitorilor.Deci cine este la butoane isi fac si apara privilegiile.