Sindicatele româneşti, falangele Mafiei ce a sărăcit România

You may also like...

2 Responses

 1. marian spune:

  Domnule profesor, cu tot respectul pe care vi-l port, vă rog să nu priviţi reducţionist fenomenul Mafiei româneşti post-decembriste! Ea nu poate fi redusă la „deraierile” multora dintre liderii de sindicat, ea cuprinzând multe „sectoare” sociale şi politice ale statului şi societăţii româneşti…

 2. FIV spune:

  Stimate Domnule Marian!

  Sunt sigur ca am dreptate cand spun ca sunteti un bun si interesat observator al societatii romanesti!

  Eu am conceput sindicatele ca falanga a Mafiei prin renuntarea lor la opozitia CURATA (in favoarea muncitorimii) si aderarea liderilor de sindicat la interesele administratiei si a clasei politice, care interese sunt in contradictie cu cei care isi vand forta de munca zi de zi, luna de luna…

  In termenii perspectivei conflictualiste, daca am fi avut lideri ai Sindicatelor care ar fi stiut sa tina aprinsa flacara constiintei celor care muncesc cinstit, ar fi fost mult mai greu (daca nu cumva imposibil!) ca economia romaneasca sa fie destructurata la un asemenea nivel.

  Niste sindicate adevarate, prin conducerile lor colective, nu ar fi permis la liderii lor sa faca politica nici de-a stanga, nici de-a drepta spectrului politic. Ar fi exclus acei lideri din randurile lor.

  Poate ca ma insel, nu detin adevarul absolut si nici nu-mi propun sa fiu pazitorul lui. NU as avea cum…

  Eu am emis o idee si sunt departe de a ma considera reductionist. Acceptati totusi ca sindicatele din Romania nu sunt nici pe departe ce ar trebui sa fie: organizatii care apara interesele muncitorimii, sub toate formele in care se manifesta aceasta (de la nivel de executie si pana la nivel de decizie!).

  Cu respect,

  Valentin Fulger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *