Ştiinţa dreptului şi relativizarea dreptăţii

You may also like...

2 Responses

  1. dan spune:

    Domnule Profesor,
    Văd că invocați art. 30 alineatul (1) din Constituția României privind Libertatea de exprimare, dar fără a menționa că această libertate de exprimare a românilor a fost pentru prima oară cerută public, adică născută în Valea Jiului, mai exact la Lupeni în data de 3 august 1977 când minerii și locuitorii revoltați aiVăii Jiului au cerut în scris și repetat verbal ca revolta lor să fie transmisă la radio și televiziune. Acest drept al libertății de exprimare a românilor din Valea Jiului în august 1977 a precedat cu trei ani înainte actul Solidarității din Polonia și obținut abia în decembrie 1989. Cu alte cuvinte revolta minerilor și a locuitorilor Văii Jiului a fost precedenta directă a revoluției din decembrie 1989.
    Domnule profesor, departe de mine gândul de a vă reproșa ceva, dar mi se pare normal să atragem atenția locuitorilor Văii Jiului că dreptul libertății de exprimare în România de azi a fost izvorât din eroismul predecesorilor jiuleni în 3 august 1977. Măcar atât.

  2. traian.oproni spune:

    Fara sarcasm, acest tip fulger de analiza ma dce la gandul ca inainte de 90 numai cine nu putea sa fie inginer, devenea subinginer, indiferent de gen. Ca dupa 96, numai cine nu a vr,t nu si-a tras/cumparat o diploma la una din cele 33 de scoli de drept. Ca sa nu pomenim de scolile doctorale, pentru a nu sudui de Dumnezeu in postul Craciunului…asa ca, voi ramane sa lecturez analizele decente din gazeta Dvs pe care o respect. Ea apare in Jalea Viului, unde durerea celor ce o duc in procentul de 30 al disperarii. Ma incearca un alt gand: o analiza care nu a fost data publicitatii, din 86 scotea in evidenta ca doar intre 3 si 7 la suta din salariatii din vale, erau cu activitate in subteran. Restul de pana la 55-70 la supafata, erau doar platiti si dupa compensatille guvernului taranist s-au raliat si au capusat valea de azi pe clientelism si gasca, valea fiind sufocata de populism de tip nea Costel ori nea Tibi. Pentru care legendarul director evreu a murit de inima rea. Versnica pomernire…unei sanse ratate dupa tavalirea lui in litigii cu obiect emiterea de certificate de urbanism, spre Aninoasa lui Guta si Molul pe ruinele foste autorbaze…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *