Un instrument-didactic necesar atât studiului la clasă, cât și celui individual
- Constantin Mantea, Mihaela Garabet, Tankönyv a X. osztály számára, București, All, 2018.
- Doina Turcitu, Dan Oniciuc, Adrian Cernăuțeanu, Fizică. Manual pentru clasa a X-a, Craiova, Radical, 2013.
- Octavian Rusu, Liviu Dinică, Adrian Galbură, Fizică. Manual pentru clasa a X-a, București, Corint, 2005.
- Constantin Mantea, Mihaela Garabet, Fizică. Manual pentru clasa a X-a, București, All, 2005.
Toate aceste manuale de fizică pentru elevii clasei a X-a, disponibile la noi pe site, in categoria fizica clasa 10, sunt realizate în conformitate cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Fiecare manual de fizică de clasa a X-a este bine-structurat și bine-delimitat, astfel încât să faciliteze accesul elevilor la noi cunoștințe și deprinderi. Manualele conțin subiecte de termodinamică, despre motoare termice, despre legea lui Ohm și cea a lui Kirchhoff, despre puterea și energia electrică, despre curentul electric și cel alternativ, despre ce este un transformator și care sunt principiile lui de funcționare, cât și despre aparatele electrocasnice și modul lor de funcționare. Conform programei școlare, elevii vor susține ore de teorie și practică. Astfel că, manualele de fizică de clasa a X-a au o parte informațională, bogată în noi concepte, noțiuni, explicații, pe care elevii trebuie să și le asimileze, cât și una practică, bogată în exerciții/ aplicații menite să dinamizeze ora și să atragă elevul înspre studiu. Elevii vor avea astfel de rezolvat probleme, de realizat desene sau chiar experimente, care le vor aduce răspunsuri cu privire la diversele fenomene ce se petrec în natură și pe care ei, poate, niciodată nu le-au înțeles modul de formare sau rolul lor.
Unele dintre aceste manuale de fizică de clasa a X-a conțin secțiuni precum : Repere Istorice, unde se regăsesc noutăți despre fenomene fizice/ despre descoperirile savanților, Probleme rezolvate, cu rol de șablon, ajutându-i pe elevi să înțeleagă mult mai ușor modul de rezolvarea al problemelor, Probleme, unde se regăsesc probleme diverse care au rolul de a-i pune pe elevi să exerseze ceea ce au învățat, Lucrări de laborator, ce le oferă elevilor posibilitatea de a realiza anumite aparate sau circuite electrice simple, Rețineți !, o scurtă recapitulare a formulelor de calcul și secțiunea din urmă, Teste, ce le oferă elevilor posibilitatea de a verifica dacă au reușit să asimileze și să înțeleagă noile cunoștințe și de a se autoevalua. Un ajutor în plus, în favoarea elevului, pentru o corectare eficientă, este reprezentat de fila cu răspunsuri la toate problemele și textele propuse în manual, de la finalul manualului.
Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de fizică, vă rugăm să deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere.